На 09.03.2023, се проведе извънкласна дейност в детско учебно заведение ДГ 50 „Зайчето Куики“, на тема “ Децата, приятели на пчелата“. Събитието бе организирано от Оля Миланова, член на Родителското настоятелство към учебното заведение. Лекторите на извънкласна дейност – Марта и Пепи – пчелари с дългогодишен опит, но също така – родители, ценители и пазители на пчелния свят.
Продължителността на събитието бе 30 минути, като включваше презентация и ролеви игри. По този начин вярваме, че сме успели да затвърдим новите познания у малките изследователи на новия голем Свят, който се открива пред тях.
Нашата мисия е да запознаем децата още от ранна детска възраст с интересния път, които пчелите изминават: как събират прашец, техния живот, а също така и как можем да ги опазим. Защото без тях и нашата прехрана, красотата на цветята бавно ще изчезнат.

Ако искате да се запознаете и с други проекти, които Марта и Пепи ръководят, можете да последвате и тяхната страница – https://www.facebook.com/sensatoproject